Novice

Fizikalno – kemijska diagnostika transformatorjev na Elektoinštitutu Milan Vidmar

23, Junij, 2021

Laboratoriju za fizikalno-kemijsko diagnostiko transformatorjev na Elektroinštitutu Milan Vidmar je nizozemska akreditacijska hiša RvA (Raad voor Accreditatie), članica Evropske akreditacije (EA), pred 20 leti prvič podelila mednarodno veljavni akreditacijski certifikat za poslovanje v skladu s standardom IEC 17025. S pridobitvijo akreditacije laboratorija je bil formalno potrjen sistem kakovosti, s katerim je zagotovljena konstantna in ustrezna kakovost vseh storitev laboratorija.

Za ohranjanje akreditacije je potrebno redno letno dokazovanje usposobljenosti in eden od pomembnih elementov, s katerim to dokazujemo, je sodelovanje v mednarodnih primerjalnih testih (RRT – Round Robin Test).

Od leta 2011 laboratorij vsako leto sodeluje v več RRT-jih, ki jih organizira Institute for Interlaboratory Studies (iis), Nizozemska, ki je akreditiran v skladu s standardom IEC 17043 za organiziranje mednarodnih RRT. V teh RRT okoli 50 laboratorijev iz več kot 30 držav celega sveta izvaja primerjalne standardne fizikalno-kemijske in dielektrične teste na enakih iis vzorcih. V preteklosti, prav tako pa tudi v letu 2020, smo na osnovi odličnih doseženih rezultatov na RRT-jih za vse naše testne metode prejeli certifikate odličnosti. Naročniki naših analiz za fizikalno-kemijsko diagnostiko transformatorjev v Sloveniji in tujini lahko tudi na podlagi teh dosežkov zaupajo našemu delu.

Galerija laboratorija za fizikalno - kemijsko diagnostiko transformatorjev


Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah