Novice

Zaključeni 9. Hőflerjevi dnevi

09, November, 2008

Z zadovoljstvom ugotavljamo, da je 9. mednarodni simpozij Hőflerjevi dnevi, ki je potekal od 2. do 4. novembra 2008 v Portorožu, uspel tako po strokovni kot tudi po organizacijski plati. Več kot 150 udeležencev iz 9 držav je na predavanjih lahko ugotovilo, da se strokovno in raziskovalno delo na področju visokonapetostne tehnike in energetike stalno razvija in poglablja. Predstavljenih je bilo 8 tujih in 10 domačih strokovnih prispevkov s področja visokonapetostne tehnike.

Prvi dan posveta je bilo govora o pogledu na raziskovalno dejavnost na področju visokonapetostne tehnike v Sloveniji danes, o upravljanju s sredstvi, daljinskem spremljanju stanja visokonapetostne izolacije z uporabo kamer IP, daljinskem izvajanju poskusov v visokonapetostnem laboratoriju v realnem času, spremljanju delovanja in preskušanja na mestu vgradnje kovinsko-oksidnih prenapetostnih odvodnikov, in drugih zanimivih temah.

Posvet se je nadaljeval v torek, ko so bile obravnavane teme tehnične diagnoze za potrebe ocenjevanja stanja rotirajočih strojev, metod ocenjevanja staranja in temperaturnih razmer v energetskih transformatorjih, obdelavi visokonapetostne celulozne izolacije pri transformatorjih in problematiki umeščanja visokonapetostnih nadzemnih vodov v bližino območij s povečano stopnjo varstva pred sevanjem. Osrednja razprava je bila namenjena dilemi nadzemni vod-kabelski vod in sodobnimi 110kV in 400kV vodi.

Fotogalerija: http://www.eimv.si/hofler/

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah