SVEČANA AKADEMIJA IN STROKOVNI POSVET OB ŠESTDESETLETNICI EIMV

Junij, 2008

V torek, 3.6. 2008, se je svečane akademije ob 60. obletnici Elektroinštituta Milan Vidmar udeležilo veliko število povabljenih gostov. Uvodoma je goste nagovoril in predstavil delovanje Elektroinštituta Milan Vidmar skozi dobo šestdesetih let direktor, prof. dr. Maks Babuder. V veliko čast nam je bilo, da so se slovesnosti udeležili in na njej priložnostno spregovorili tudi minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak, župan Mestne občine Ljubljana gospod Zoran Janković in s strani ustanovitelja EIMV, predstavnik SAZU akademik prof. dr. Boštjan Žekš.
Prejemniki letošnjih Vidmarjevih plaket so bili Soške elektrarne Nova Gorica, prof. ddr. Michael Muhr, prof. dr. Salih Sadovic, mag. Maja Končan-Gradnik, mag. Marijan Koželj, Franc Leskovec in Janez Sterniša.
Za kulturni program so poskrbeli in občinstvo navdušili Orkester Simfonika Vrhnika in Trio Eroika.

»ogled fotografij«
Avtor fotografij je Dejan Vrtačnik

Na strokovnem posvetu "Pogled v bodočnost slovenske elektroenergetike", ki je potekal 4.6.2008, v Kosovelovi dvorani, je bilo udeleženih več kot 100 ljudi. Vabljeno predavanje je pripravil prof. ddr. Michael Muhr iz Graza, ostala predavanja pa so bila razdeljena v tri tematske sklope. Več o tematiki in predavateljih si lahko ogledate tu.

Vse objave