Novice

Redni remont v Nuklearni elektrarni Krško (NEK)

03, April, 2018

1. aprila 2018 se je začel redni remont v Nuklearni elektrarni Krško (NEK) in bo trajal predvidoma mesec dni. Remont je načrtovana zaustavitev elektrarne, med katero zamenjajo gorivo, opravijo potrebna preverjanja, planirana vzdrževalna dela in načrtovane posodobitve. Letošnji remont zaradi obsega in zahtevnosti del še posebej izstopa. Za letošnji remont je odprtih več kot 4.200 delovnih nalogov, v najintenzivnejšem obdobju remonta pa na elektrarni pričakujejo 1.800 delavcev, kar je trikrat toliko, kot je zaposlenih v NEK.

Poleg nadzora Uprave RS za jedrsko varnost kakovost izvedbe remontnih del spremljajo tudi pooblaščene organizacije za sevalno in jedrsko varnost. EIMV kot pooblaščena organizacija spremlja in ocenjuje dela na električnih sistemih in komponentah in koordinira delo ostalih pooblaščenih organizacij vključenih v remont 2018.

EIMV je bil vključen v številne aktivnosti pri tem pomembnem projektu že pri izgradnji NEK leta 1973. Od izgradnje elektrarne pa vse do danes lahko sodelovanje EIMV z NEK razdelimo na sodelovanje med rednim obratovanjem NEK (gorivni 18-mesečni cikel) in na sodelovanje v času redne zaustavitve elektrarne (remont).

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah