Novice

IEC TC 14 Mexico city meeting

08, Junij, 2007

6. in 7. junija 2007 je potekalo zasedanje mednarodnega odbora IEC za transformatorje IEC TC 14 v Mexico City-ju.
Na zasedanju so predstavniki 40 držav članic IEC TC 14 obravnavali delo tega odbora in njegovih delovnih skupin oz. task forc-ov v preteklem obdobju in podali smernice za delo v bodoče.

Elektroinštitut Milan Vidmar je v letu 2006 dal pobudo in zagotovil podporo, da tudi slovenski odbor SIST ETR (Energetski transformatorji) postane p-član (aktivni) v tehničnem odboru (IEC TC 14) za energetske transformatorje mednarodne elektrotehnične komisije v Ženevi.

Ker v zadnjih treh letih na Oddelku za fizikalno-kemijsko diagnostiko transformatorejev intenzivno raziskujemo diagnostiko, staranje, življenjsko dobo, obremenitve in hlajenje transformatorjev ter sodelujemo pri izdelavi in revizijah več IEC standardov s področja transformatorjev in transformatorske diagnostike, se je naš sodelavec, Tim Gradnik, udeležil zasedanja kot predstavnik Slovenije.

Ker se pri sprejemanju novih verzij standardov pogosto križajo interesi prizvajalcev in kupcev oziroma uporabnikov transformatorjev, je bilo tudi to zasedanje "vroče". Sodelovanje predstavnika EIMV, kot neodvisne in nevtralne raziskovalne organizacije pa je v IEC zato zelo dobrodošlo in pomaga najti skupne interese vseh uporabnikov IEC standardov. Dobri standardi IEC so nujni za zagotavljanje kakovosti novih transformatorjev.

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah