Novice

ICDL 2014

10, Julij, 2014

V organizaciji EIMV, pod okriljem IEEE DEIS, se je 3. 7. 2014 na Bledu uspešno zaključila 4-dnevna 18. mednarodna konferenca o tekočih dielektrikih (International Conference on Dialectric Liquids - ICDL 2014). Konference se je udeležilo 150 udeležencev iz 28 držav in 6 kontinentov, ki so predstavili svoje raziskovalne dosežke in izmenjali izkušnje na področju bazičnih in aplikativnih raziskav tekočih dielektrikov, diagnostike naprav s tekočimi dielektriki. Na konferenci je bil izbran najboljši prispevek mladih raziskovalcev, priznanji sta prejela Farzaneh Vahidi, University Stuttgart, Germany, za prispevek z naslovom: Influence of Electrode Material on Conductivity Measurements under DC Stress, in Wu Lu, The University of Manchester, United Kingdom, za prispevek z naslovom: Lightning Impulse Breakdown Performance of an Inhibited Gas-To-Liquid (GTL) Hydrocarbon Transformer Oil. Tudi sodelavci EIMV so se predstavili s tremi prispevki: Methods for Monitoring Age-Related Changes in Transformer Oils (Nataša Bernard, Biljana Čuček, Tim Gradnik, Maja Končan-Gradnik), Temperature and Chemical Impact on Determination of Water Content in Dielectric Liquids by Capacitive Moisture Sensors (Tim Gradnik, Biljana Čuček, Maja Končan-Gradnik), The Identification of Systematic Error in Determining the Avarage Temperature of Power Transformer Insulation Obtained by Comprehensive Analysis of an Authentic On-Site Condition Assessment Database (Miha Bečan, Ivo Kobal, Jalen Štremfelj, Maks Babuder).
Ponosni in veseli smo, da je bila konferenca uspešno zaključena ter da so bili vtisi vseh udeležencev zelo pozitivni. Zahvala za to gre tudi domačim in tujim sponzorjem konference, in sicer: ELES, Kolektor Etra, MIDEL, ERGON in NYNAS.
Prihodnja, 19. konferenca o tekočih dielektrikih bo potekala v Manchestru, UK, leta 2017, več podrobnosti o letošnji konferenci pa najdete na spletni strani: http://icdl2014.com.

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah