Novice

Fakultetni Prešernov nagrajenec

06, Januar, 2020

Prvo letošnjo novičko zaznamuje še en lep uspeh naših sodelavcev v l. 2019. Aleksandar Momirovski, eden najmlajših raziskovalcev na Elektroinštitutu Milan Vidmar, je 19. decembra postal Fakultetni Prešernov nagrajenec za najboljše magistrsko delo z naslovom »Analiza širjenja elektromehanskih motenj v elektroenergetskem sistemu s pomočjo modela kontinuuma«, ki ga izdelal pod mentorstvom doc. dr. Urbana Rudeža v Laboratoriju za preskrbo z električno energijo na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani.

Fakultetne Prešernove nagrade podeljujejo fakultete avtorjem za delo, ki je ocenjeno kot zelo kakovostno in ustvarjalno, prejemnika pa mora odlikovati tudi izjemen študijski uspeh. Z njimi spodbujajo kakovost znanstveno-raziskovalne in umetniške dejavnosti študentov.

Aleksandar Momirovski je študij zaključil z odlično oceno predmetov in magistrskega dela. Zaradi nadpovprečne uspešnosti je dne 18. 6. 2019 prejel tudi Dekanovo priznanje. Svojo raziskovalno pot nadaljuje na Elektroinštitutu Milan Vidmar, na Oddelku za vodenje in delovanje elektroenergetskega sistema. Je tudi habilitiran asistent na Fakulteti za elektrotehniko pri predmetih Osnove elektrotehnike I in II.

Našemu nagrajencu iskreno čestitamo in mu želimo uspešno kariero.

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah