Novice

European Lightning Detection Workshop (ELDW) 2017

17, Oktober, 2017

Evropsko delavnico za odkrivanje strel (ELDW) smo v času od 17. do 20. oktobra, ob podpori Inštituta Mihajlo Pupin, organizirali v srbski prestolnici Beograd. Z Inštitutom Mihajlo Pupin na srbskem trgu s prodajo storitev sistema SCALAR nastopamo že 2 leti. Uspešno sodelujemo pa tudi s srbskim prenosnim operaterjem, EMS Srbija.

Na letošnji delavnici so se predstavili naši sodelavci z naslednjimi članki: Vladimir Djurica »Livestock protection against lightning strike«, Miha Bečan »Usage of LLS Data for Operation, Design and Protection of Electric Power Networks«, Primož Hrobat »Use of the SCALAR system lightning data for rehabilitation of the earthing of the power line towers in Goran Milev »Implementation of SCALAR services in TSO EMS«.

V okviru delovnega programa je potekalo tudi zasedanje evropskega združenja EUCLID, katerega člani smo vse od njegove ustanovitve leta 2000. Danes EUCLID združuje operaterje sistemov za lokalizacijo strel iz več kot 20 evropskih držav. Lokacija letošnje delavnice tako ni naključna, saj smo združenje EUCLID želeli predstaviti našim uporabnikom v Srbiji.

S ponosom velja poudariti še, da je bil na zasedanju združenja naš sodelavec, Goran Milev izbran za predstavnika EUCLID združenja, in sicer z mandatom 3 let.

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah