Novice

Energetsko opismenjevanje srednješolcev - Elektrofest

11, September, 2018

Tokrat, že sedmo leto zapored, bomo na zanimiv način za srednješolce pripravili štiri »elektropostaje« na temo SEVANJE. Dogodek, ki bo potekal v petek, 14. septembra, že tradicionalno organiziramo v sodelovanju z družbo ELES, Fakulteto za elektrotehniko UL in družbo GEN energija. 

Elektroinštitut Milan Vidmar bo imel svojo postajo v visokonapetostnem laboratoriju, kjer se bo predstavitev osredotočila na nizkofrekvenčna elektromagnetna polja v naravnem in življenjskem okolju. Dijakom bomo demonstrirali meritev električnega in magnetnega polja omrežne frekvence pri različnih vrednostih napetosti in toka. Strokovna postaja družbe ELES bo tokrat gostila strokovnjake iz Društvo za spodbujanje energetske pismenosti EN-LITE. Za dijake pripravljajo strokovno predavanje, na katerem bodo na zanimiv in interaktiven način razbijali mite o sevanju. Družba GEN energija bo dijakom na interaktivnih delavnicah predstavila različne fizikalne lastnosti sevanja. Na Fakulteti za elektrotehniko UL se bodo dijaki spoznali z vplivi elektromagnetnih sevanj na zdravje.

V okviru dogodka bo ob 10. uri v pritličju poslovne stavbe na Hajdrihovi 2 potekala uradna otvoritev Elektrofesta. Udeležence bodo nagovorili dr. Primož Hrobat, vodja oddelka za vplive elektroenergetskih naprav na okolje na Elektroinštitutu Milan Vidmar, mag. Uroš Salobir, direktor Področja za strateške inovacije družbe ELES, in prof. dr. Gregor Dolinar, dekan Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah