Novice

Elektroinštitut Milan Vidmar podpisal pogodbo o trženju programske opreme DTR

28, Januar, 2021

Direktor Elektroinštituta Milan Vidmar, dr. Boris Žitnik, je z direktorjem družbe Operato, energetske rešitve d.o.o., mag. Andrejem Souventom, v petek, 22. 1. 2021, podpisal dogovor o ekskluzivni pravici trženja programske opreme DTR za modul dtr-power-line, ki omogoča družbi Operato, trženje sistema za ugotavljanje meja obratovanja prenosnega elektroenergetskega sistema, SUMO.

Elektroinštitut Milan Vidmar je družbi Operato sočasno predal programsko opremo za dinamični termični model za ocenjevanje prenosne zmogljivosti (DTR) prenosnih daljnovodov. Programska oprema DTR, ki je bila razvita v dolgoletnem skupnem sodelovanju Elektroinštituta Milan Vidmar in Instituta Jožef Stefan, je del sistemske rešitve SUMO.

Elektroinštitutu Milan Vidmar je od idejne zasnove sodeloval pri razvoju sistema SUMO in razpolaga s potrebno infrastrukturo in znanjem. Inštitut ima interes nadaljnjega sodelovanja pri razvoju in funkcionalni nadgradnji rešitev na področju dinamičnega termičnega modeliranja za ocenjevanje prenosnih zmogljivosti.


Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah