Novice

75 let razvoja in napredka EIMV

01, Junij, 2023

S 1. junijem 1948 je formalno začel delovati Elektroinštitut Milan Vidmar, vodilna slovenska inženirska in znanstveno-raziskovalna organizacija na področju elektroenergetike in splošne energetike. Njegov ustanovitelj je prof. dr. Milan Vidmar, ki se je zelo zavedal, da bo razvoj tehnološko zahtevnega elektroenergetskega sistema terjal tesno sodelovanje vrhunskih strokovnjakov, združenih pod eno streho. Bil je sodobnik Nikole Tesle in je zgodaj spoznal mogočnost in privlačnost v elektriko pretvorjene mehanične energije. In tu se naša zgodba začne …

Zgodovina EIMV je izjemno bogata in taka naj bo tudi prihodnost. Izdali smo številne raziskovalne študije, ekspertna poročila, ekološke, kemijsko-fizikalne in druge analize. Znanje in izkušnje, ki smo jih v več kot sedmih desetletjih pridobili, vlagamo v razvoj elektroenergetike in energetsko prihodnost. Ohranjamo prvotna področja dejavnosti in hkrati iščemo izzive in priložnosti v tehnološkem napredku. A vse to ne bi bilo mogoče brez specializiranih strokovnjakov, ki so bili temelj že na samem začetku, in s prenašanjem in pridobivanjem znanja to ostajajo še danes in tako bo tudi v prihodnje. 

Osredotočeni na električno energijo smo zanesljivi partnerji elektroenergetskega sistema in industrije, pa tudi širšega naravnega in družbenega okolja. Prav zato je naša zgodba unikatna in traja že 75 let.

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah