Novice

20. memorial prof. dr. Milana Vidmarja na Bledu

24, Junij, 2016

Šahovska zveza Slovenije letos med 24. junijem in 4. julijem organizira tradicionalni mednarodni šahovski turnir - 20. memorial prof. dr. Milana Vidmarja. Turnir poteka na Bledu, v Grand Hotelu Toplice, kjer so v preteklosti že šahirali najmočnejši svetovni šahisti, med njimi svetovni prvaki Aljehin, Smislov, Talj, Petrosjan, Fischer in Kasparov.

Na turnir v spomin na prof. dr. Milana Vidmarja, znanstvenika in svetovnega šahovskega velemojstra, se je odzvalo deset močnih velemojstrov. Med njimi so najboljši slovenski velemojstri in reprezentanti na čelu z Domžalčanom Luko Leničem, sodelujejo pa še Jure Borišek, Aleksander Beljavski, Matej Šebenik in Jure Škoberne. Nastopili bodo tudi Zdenko Kožul (Hrvaška), Ivan Ivaniševič (Srbija), Andrei Volokitin (Ukrajina), Arkadij Naiditsch (Azerbajdžan) in Liviu-Dieter Nisipeanu (Nemčija). Seveda so vsi omenjeni šahisti velemojstri.

Predsednik organizacijskega odbora za pripravo turnirja in častni predsednik ŠZS Milan Kneževič je na novinarski konferenci poudaril, da je ŠZS po desetih letih znova organizirala zelo močan turnir v spomin na Milana Vidmarja. Gre ne le za velik šahovski, temveč tudi športni dogodek, ki bo nedvomno odmeval tudi v tujini. Orisal je osebnost prof. dr. Milana Vidmarja, ki ni bil samo velik šahist in znanstvenik, temveč je bil tudi sodnik na velikih svetovnih tekmovanjih, kot je bila leta 1950 šahovska olimpijada v Dubrovniku, sodil pa je tudi na prvem povojnem dvoboju za naslov svetovnega šahovskega prvaka leta 1948 v Moskvi. Prof. dr. Vidmar je bil tudi pobudnik za ustanovitev Šahovske zveze Jugoslavije leta 1929 in Šahovske zveze Slovenije leta 1935.

Na Elektroinštitutu z veseljem sodelujemo pri tem velikem šahovskem dogodku. 

Več o tem: http://www.vidmarjevmemorial.si/info/

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah