Novice

17. simpozij ISH 2011 - Hannover

30, Avgust, 2011

Konec tega meseca, natančneje od 22. do 26. avgusta, je v Hannovru potekal že 17. simpozij ISH 2011. Gre za pomembno elektroenergetsko posvetovanje, ki se ga EIMV že tradicionalno udeležuje in vedno s strokovnimi prispevki doprinese k neprecenljivi izmenjavi izkušenj o visokonapetostni tehniki, o tehnoloških razvojnih problemih visokonapetostne opreme, materialov. Spomnimo naj tudi, da je 15. simpozij potekal v Sloveniji, organizacija pa zaupana prav EIMV.

Letošnjega posvetovanja v Hannovru sta se udeležila med drugimi tudi prof. dr. Maks Babuder in mag. Maja Končan Gradnik, ki sta nastopila tudi kot voditelja oziroma sovoditelja posameznih predstavitvenih sklopov.

Prispevali smo tri referate, RECOGNITION OF CORONA DISCHARGES OCCURING ON THE WET SURFACE OF OHL PHASE CONDUCTORS, avtorja prof.dr. Maks Babuder in Ivo Kobal; A NOVEL METHOD FOR COST-BENEFIT EVALUATION OF LIGHTNING PROTECTION IN DISTRIBUTION NETWORKS USING FLASH DENSITY MOMENTS, več avtorjev, dr. Janko Kosmač, g. Gašper Lakota Jeriček, g. Gregor Omahen in dr.mag. Zvonko Toroš ter referat z naslovom A NOVEL METHOD TO LOCATE A FAULTY OR NOISY DIRECTIONAL SENSOR IN A LIGHTNING LOCATION NETWORK IMPROVES POWER LINE OUTAGE, katerega avtorji so g. Vladimir Djurica, g. Goran Milev in g. Rok Mandeljc.

Prof.dr. Maks Babuder je poleg predstavitve strokovnega referata nastopil tudi v funkciji predsednika izvršnega odbora mednarodnega usmerjevalnega komiteja, ki ga sestavljajo še profesorji M. Muhr iz Avstrije, J. Smit iz Nizozemske, G. Zhicheng iz Kitajske ter iz Nemčije E. Gockenbach.

Naslednji, 18. simpozij bo potekal v Južni Koreji v Seulu, v Hannovru pa je bila sprejeta odločitev, da bo organizacija 19. simpozija zaupana predstavnikom na Češkem.

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah